Druhý pokus

První pás nakonec nedopadl nejlépe, ale což. Dneska jsem popadla zbytky klubek vlny a vytvořila druhý (a o hodně lépe vypadající) pás. Ačkoli je tkaný jen na 10 karetkách, široký 1,5 centimetru a dlouhý sotva 140 cm, jsem spokojena. Trvalo to cca 4 hodiny. Konečně jsem pochopila všechno základní, takže se můžu směle pustit do něčeho složitějšího :)

Karetkový pás

Karetkový pás

 

13 thoughts on “Druhý pokus

  1. Vinter: díky! Není to taky těžké, to se naučíš rychle pokud budeš chtít :) anebo můžu nějaký udělat i pro tebe, strašně mě to baví, ale ne pro všechny budu mít využití :D

     
  2. Ten je krásný! Zrovna s takovým vzorem a barvami bych si udělala lemy na šatech :) Já byla teď na dovolené, tak jsem trochu pohla s druhým páskem (ten první byl dost divný :D), ale pořád se mi to ještě nedaří stejnoměrně utahovat a zdá se mi, že ty kraje jsou celkem divné, ale jinak se myslím docela povedl :D). Fakt je to skvělá věc, ještě jednou dík, že jsem se do toho díky tobě pustila. :)

     
  3. Ahoj, karetkování pozoruju už dlouho a nedávno jsem si řekla, že se to naučím, ale problém je v tom, že nikde nemůžu najít princip. Pochopila jsem, že se karetkama otáčí, ale kdy a jak a na kterou stranu, proč, co se stane když to otočím atd. jsem prostě nepochopila. Třeba kterýma nebo kolikati karetkama. Nemohla by si přidat nějaký návod nebo něco podobného? :)

     
    1. Návodů je na netu spoustu, takže se mi do vlastního moc pouštět nechce ;) Ono je to stejně i po několika pokusech spíše o zkoušení, než se na pásu objeví ten vzor, který člověk chce tkát :)

       
    1. Děkuji a držím palce. Na youtube je spousta videí i pro začátečníky a případně mohu poradit. :)

       

Okomentovat