Skalní město Bludiště u Mšena

Bludiště (Mšeno)

Skalní město Bludiště či mšenské Bludiště se nachází u obce Mšeno na Kokořínsku, přibližně 2,5 km po silnici severně. Vede sem i množství turistických tras, kterými je Kokořínsko protkáno a v dochůzkové vzdálenosti stojí za zmínku např. známé mšenské Pokličky, Náckova rokle a ApatykaJestřebické pokličky nebo skalní hrad Nedamy. Auto se dá ponechat poblíž autobusové zastávky (vizte mapu odkazovanou níže), případně přímo v Mšenu – na severu nedaleko jeskyně (nemáme však vyzkoušeno, zda je placené či nikoli).

Našlapáno: 1 km
Stoupání: cca 70 m
Náročnost: mírná (klouzalo to :))
Okruh: ano
Trasa: zde

Okruh měl stěží kilometr, nicméně místní ferratka (skalní skok je zajištěn řetězem) nás vypekla, boty na namrzlém kameni klouzaly a tak jsme hledali jiné řešení. Nakonec jsme náročnější úsek obešli a přišli pod něj okolo skalní stěny. I to bylo zajímavé. K samotnému skalnímu bludišti jsme dorazili o chvíli později. Tvoří ho skalní soutěsky a kvádrové pískovce.

 Vždy jsme velmi rádi navštěvovali různá skalní města a bludiště. Krásnou atmosféru v nich zažijete v každém ročním období. Musíme říct, že sněhová pokrývka tomuto místu opravdu sluší. :) Věřím, že se sem za pár let zase přijedeme podívat.


Znáte skalní město Bludiště u obce Mšeno?

Jaká další skalní města a další skalní bludiště nám doporučíte? :)

 

4 thoughts on “Skalní město Bludiště u Mšena

  1. Říkala jsem si, že bych tenhle výšlap možná zvládla, ale pak jsem si všimla řetězu, hmmm, tak to asi ne, což mě mrzí. Skalní bludiště je úžasné. Skvěle jsi je vyfotila, počasí bylo krásné a sněhový poprašek vypadá opravdu dobře.
    Úplně nejvíc se mi líbí třetí fotka od konce – strom proti obloze.

     
    1. Na to bludiště se dá dostat i opačnou stranou, kterou jsme odcházeli, tam už žádné řetězové překvapení není ;) A děkuji!

       
  2. Kokořínsko jsme chtěli projít loni, nakonec to skončilo tak, že jsme viděli Kokořín a když jsme byli na začátku trasy do skal, začali nás napadat Kloši jelení, které opravdu nenávidím a jsou přemnoženi, navíc jsem měla takový zvláštní pocit, tak jsme to otočili. Ale vidím, že to byla chyba, příště :)

     
    1. Kloš jelení je opravdu otravný hmyz a obzvláště letos jsem ho i já měla plné zuby. Za projití to ale stojí, zejména na podzim a v zimě :)

       

Okomentovat