Skalní město Bludiště u Mšena

Skalní město Bludiště či mšenské Bludiště se nachází u obce Mšeno na Kokořínsku, přibližně 2,5 km po silnici severně. Vede sem i množství turistických tras, kterými je Kokořínsko protkáno a v dochůzkové vzdálenosti stojí za zmínku např. známé mšenské Pokličky, Náckova rokle a ApatykaJestřebické pokličky nebo skalní hrad Nedamy. Auto se dá ponechat poblíž autobusové zastávky (vizte mapu odkazovanou níže), případně přímo v Mšenu – na severu nedaleko jeskyně (nemáme však vyzkoušeno, zda je placené či nikoli).

Našlapáno: 1 km
Stoupání: cca 70 m
Náročnost: mírná (klouzalo to :))
Okruh: ano
Trasa: zde

Okruh měl stěží kilometr, nicméně místní ferratka (skalní skok je zajištěn řetězem) nás vypekla, boty na namrzlém kameni klouzaly a tak jsme hledali jiné řešení. Nakonec jsme náročnější úsek obešli a přišli pod něj okolo skalní stěny. I to bylo zajímavé. K samotnému skalnímu bludišti jsme dorazili o chvíli později. Tvoří ho skalní soutěsky a kvádrové pískovce.

 Vždy jsme velmi rádi navštěvovali různá skalní města a bludiště. Krásnou atmosféru v nich zažijete v každém ročním období. Musíme říct, že sněhová pokrývka tomuto místu opravdu sluší. :) Věřím, že se sem za pár let zase přijedeme podívat.


Znáte skalní město Bludiště u obce Mšeno?

Jaká další skalní města a další skalní bludiště nám doporučíte? :)

You may also like