Fotografie

2019

Západ slunce

Při procházce okolo Nouzovských rybníků u Českého Brodu jsme měli jednoho říjnového dne celkem štěstí na pěkný západ slunce. Nouzovské rybníky najdete asi 1 km východně od města, konkrétně zde. Zaparkovat se dá v Jatecké ulici. Jen škoda, že jsme nepřišli na žádný zajímavý okruh, který bych mohla doporučit. Další námi nafocené západy slunce najdete v těchto článcích: Západ slunce...

11. 11. 2019

Černobílé pavučiny

Pavučiny, na které jsem narazila při jedné z beskydských procházek, mě nenechaly jen tak je obejít bez povšimnutí. Pár minut jsem u nich strávila. Ač jsem neměla tolik času, kolik by si zasloužily, něco jsem nafotila. Toto je výsledek. Další (dříve nafocené) pavučiny najdete v nově zřízené fotogalerii – Makro a detail.

4. 11. 2019

2018

Zřícenina mlýna

Nedalo mi to a 2 fotky zříceniny mlýna u Příčov na Sedlčansku jsem převedla do černobíla. Najdete je tedy i v galerii Architektura. Info a barevné fotky z tohoto výletu nejdete v tomto článku.

17. 4. 2018

Zima, sníh a mráz

Mrazivá zima patří spolu s babím létem mezi mé nejoblíbenější části roku. Po delší době přináším několik snímků zimní krajiny. Foceno v jednom pěkném koutě Beskyd.

2. 1. 2018

2017

Černobílé vodopády

Tyto fotografie byly pořízeny během naší rodinné dovolené v Jizerských horách, jedná se o vodopády na Černé Desné. Info a barevné fotky z výletu najdete ve fotoreportu Vodopády na Černé Desné.

11. 7. 2017

Pavučina

Jedna další pavučina do sbírky :) Další pavučiny najdete pod štítkem pavučina nebo v galerii Makro a detail.

26. 6. 2017

Gotika

V tomto příspěvku bych se ráda podělila o záběry zříceniny gotické katedrály hradu Ojvín, kterou jsem navštívila minulý týden. Tyto fotky jsem přidala i do galerie. V článku Zřícenina hradu a kláštera Ojvín (Oybin) si také můžete něco přečíst o celém hradu a prohlédnout si i další fotografie.

15. 6. 2017

Tohle se nevidí každý den

Jednoho dne jsme cestovali od příbuzných. Domů jsme to měli sotva 20 minut, avšak syn rychle usnul, takže jsme se rozhodli ho trošku autem povozit, aby se prospal. Vyplatilo se to. To, co jsme viděli při západu slunce toho večera, se nevidí každý den.

27. 4. 2017

Taková ta jarní klasika

Konečně jsem se vypravila do probouzející se přírody, abych vyfotila takovou tu jarní klasiku, kterou fotí kdekdo. Jak to dopadlo, se můžete podívat v tomto článku.

10. 4. 2017

Mrazivo

Zima. Mráz. Mrazivo. První den nového roku přinesl mrazivé počasí, díky němuž se vše zahalilo do bílé. Ten den navíc občas zasvítilo slunce, takže k fotogenické krajině přibylo i pěkné světlo. Na focení jsem měla sotva 10 minut, potom se mi vybily baterky. Mít starší vybavení se v zimě nevyplácí. Když se nabily, světlo bylo pryč. Co se dá dělat,...

3. 1. 2017

2016

Pavučiny

Dnešní článek bude o pavučinách. Některé z nich jsem fotila já, některé muž, který souhlasil se zveřejněním. Pro zajímavost si můžete tipnout, kdo z nás fotil kterou. :) Další pavučiny najdete pod štítkem pavučina nebo v galerii Makro a detail.

22. 11. 2016

2013

Říp

Závěr dne na Kokořínsku (Nedvězí). Výhled na mýty opředený Říp. Nádherná podívaná. Netradičně pouze jedna fotka v článku, ale prostě mám pocit, že tento pohled si to zaslouží. Další fotky z toho večera najdete zde.

1. 10. 2013

2012

Vojtěšská huť

Vojtěšská huť v Kladně je okoukaná, uznávám. Nicméně i já jsem se tam musela jako milovník opuštěných prostor vydat. O těchto prostorách a jejich historii chystám obsáhlejší článek, zatím tedy pouze vybrané fotky do fotogalerie.

29. 3. 2012

2011

Karlův most v noci

Praha v noci – vděčný to cíl mnoha fotografů i amatérských cvakalů. I my jsme jednou dostali chuť si svítící město nafotit. Toulali jsme se, kde nás zrovna napadlo, ale zároveň jsme se vyhýbali místům, která jsou turisticky velmi oblíbená.

4. 6. 2011