Jak se cestovalo v roce 2015

Tento rok jsme si žádný velký cestovatelský cíl nestanovili. Rýsovalo se sice Slovinsko, avšak vedra panující poslední léto by nás tam nejspíš připravila o rozum. Ostatně jsme si to vyzkoušeli na Šumavě. Lézt v 35°C do hor není nejrozumnější. :) Na další rok tedy také raději nic plánovat nebudeme, protože při náznaku podobných letních teplot zalezeme tak možná do sklepa, rozhodně se už nikam drápat nehodláme. :)

Loni touto dobou jsem si říkala, že nesmíme polevit. Chtěli jsme ujít víc kilometrů za rok, za jakéhokoli počasí a podmínek. To se nezdařilo z výše uvedeného důvodu. Jsme tvorové zimní, jakmile se teploměr vyškrábe nad 22°C, můžeme na dlouhé túry zapomenout. Letos jsme tak měli problém prakticky od dubna do října.

Na výletech jsme letos nachodili kolem 340 km. To je neslušně málo, ale co naděláme. Dálkový pochod jsme šli jen jeden, a to 34 km z Poličky do Herálce. Kromě ČR jsme opět navštívili 3 další státy – Slovensko, Polsko a Německo. Stejný zůstává i počet navštívených krajů v rodné zemi – 13 ze 14 (a zase chybí ten Karlovarský). Zřícenin hradů, jsme letos viděli 12.

Všechny dosud zveřejněné letošní výlety naleznete zde.

Nějaký fotopřehled :)

Plány na rok 2016?

Neplánovat :) Plánovat vše na poslední chvíli je nejlepší možný způsob cestování. Krom toho člověk není tolik zklamán, když mu něco nevyjde. Kolik toho ujdeme další rok, se bude odvíjet od mnoha věcí, takže se nechám překvapit.

Jak se cestovalo letos vám? :)

 

Okomentovat