Raymond E. Feist – Trhlinové války – Zlo v Sethanonu

Příběh

Raymond E. Feist - Trhlinové války - Zlo v SethanonuV Krondoru se opět objeví vrazi a ač je ve městě vyhlášeno stanné právo, jednomu Puštíkovi se přece jen podaří zmocnit se při výslechu dýky a hodit ji po Aruthovi. Ten útok nepřežije. Během několika dnů je nachystán pohřeb a Jimmy se svým přítelem Locklearem jsou drženi mimo průvod. Jimmymu je to podezřelé, nakonec dle malých nesrovnalostí na něco přijde a i s Lockym se vydávají k Sarthu.

Pug se vrací z Kelewanu s novými vědomostmi a spolu s Tomasem se na drakovi vydávají napříč vesmírem, aby zjistili co nejvíce o Murmandamovi. Budou muset najít Macrose, který není mezi mrtvými. Najdou jej až ve městě Večnosti, kde uvíznou v časové pasti. Dostanou se z ní tak, že urychlí čas a vrátí se až do okamžiku, kdy čas neměl žádný význam. Poté budou muset najít cestu zpět na Midkemii, aby mohli bojovat proti Nepříteli.

Ukáže se, že Arutha svou smrt předstíral, aby od sebe odvrátil pozornost Murmandama a peklomorů. S Roaldem a Lauriem se vydají do Yabonu, kde setkají s Martinem a Baruem. Podle všeho se Murmandamus  nachází na severu a oni se vydají tím směrem. V horách se z nich ale stanou zajatci a jsou dopraveni do Armengaru. Přidají se k obraně města, na které se řítí padesáti tisícová armáda peklomorů, goblingů, obrů a trolů pod Murmandamových velením. Martin, Baru, Roald a Lauri se vydají pro pomoc k trpaslíkům.

Město se ubránit nepodaří a všichni míří směr Sethanon, kde je něco, po čem Murmandamus prahne. O město se semele pěkná bitva…

Můj názor

Čtvrtý díl Trhlinových válek je napínavý od začátku do konce. Děje se toho hodně najednou, postupně je odpovídáno na otázky z předešlých dílů. Tento díl je hodně dobrý, ikdyž na mém pomyslném žebříčku se ocitá až na třetím místě ze serie Trhlinových válek.

Raymond E. Feist - Midkemia - Crydee - Rillanon

 

2 thoughts on “Raymond E. Feist – Trhlinové války – Zlo v Sethanonu

  1. Doporučuju celou ságu Trhlinové války (4 díly) a pak samozřejmě ságu Imperium (5 dílů) :)) Jinak jsem zatím od Feista nic víc nečetla, Války Temných stojí za to?

     

Okomentovat