Skanzen Přerov nad Labem

V Přerově nad Labem se nachází pěkný skanzen, kam jsme se jednu sobotu vydali. Z Prahy je to 30 minut busem, takže pohoda. Ještě k tomu bylo milé překvapení, že díky průkazce na MHD nás cesta každého stála jen dvacku ,)

Horší to bylo s počasím. Zatímco v Praze bylo krásně a slunečno, těsně před cílovou stanicí busu začlo pršet. Dalším nemilým překvapením, pramenícím z onoho počasí byl fakt, že od zastávky je to do Přerova 2km, což by za pěkného počasí nevadilo, takhle jsme se ovšem neměli, kde schovat a asi půl hodiny na nás nejen pršelo, ale i padaly kroupy. Déšť ustal samozřejmě hned poté, co jsme objevili přístřešek v cílovém místě…

Skanzen nebylo těžké najít, spíš jsme se snažili co nejrychleji uschnout, což se nám ale moc nevedlo, protože po prohlédnutí první chalupy už zase lilo jako z konve… Poté už jsme jen přebíhali k dalším tak, abychom moc nezmokli.

Dále jsme se pak vydali pěšky směr Ostrá. Procházka dlouhá cca 11km byla pěkná hlavně od chvíle, kdy jsme opustili rušnou silnici a šli podél řeky, kde jsme akorát sem tam potkali chataře, rybáře… V Ostré jsme ale moc nepochodili. Vzhledem k nějaké akci, jsme historickou vesnici nenavštívili, protože vstup stojí při akcích víc než dost. Místo toho jsme jen pozorovali lidi v kostýmech, kteří se občas mihli, a vydali jsme na vlak. Cestou samozřejmě začalo silně pršet…

Dlouho jsme nečekali a už jsme míříli zpět do Prahy. Další velice příjemným překvapením bylo, že průvodčí přišel až ve chvíli, kdy jsme vystupovali a jelikož v Ostré se lístky koupit nedají, měli jsme celou cestu zdarma ;)

 

Okomentovat