Død snø | Mrtvý sníh (2009)

Když chtějí Norové natočit horor a vyjde z toho komedie, ve které lítají střeva, chodí NS zombíci a celé to připomíná ze všeho nejvíc Happy Tree Friends. Prostě béčková hororová komedie se vším všudy :)

Død snø | Mrtvý sníh (2009)

Úvodní zápletka je naprosto neoriginální výprava party mladých mediků, na opuštěnou chatu v horách, kde zcela překvapivě není signál. Jednou večer k nim přijde nezvaný host a vypráví jim o nacistické jednotce, která nedaleko od jejich příbytku za II. války umrzla. Haha a co? Že by si měli dávat pozor, aby náhodou neprobudili nacisty z jejich pár desítek let trvajícího spánku? No jo, ale ono to tak nejspíš bude, NS zombíci mají pořádný hlad a pouští se do jednoho obyvatele chaty za druhým.

Død snø | Mrtvý sníh (2009)

Prvky hororu skloubené s černým humorem provází celý zbytek filmu. Pět přeživších je rozděleno, jedna dvojice se snaží odlákat zombíky od další dvojice, aby mohla bezpečně dorazit k autu, a poslední jedinec v horách hledá poslední osobu, která měla dorazit na chatu za nimi, ale má zpoždění.

Død snø | Mrtvý sníh (2009)

Velice špatně maskovaní zombie vydávající prapodivné zvuky honí po lese všechny z nich a postupně je dohoní. Vyzrazovat všechno by bylo nefér, protože to snad i za jedno podívání stojí. Nicméně scéna, kdy jeden zombík je zaklíněn o strom a na jeho tenkém střevě visí nad propastí jeden z hlavních hrdinů a snaží se ze sebe setřást dalšího (ne)mrtvého nácka, mi nemohla připomenou nic jiného, než ten díl HTF, kdy ze stromu visí oční nerv jedné z postaviček.

Celkové hodnocení horko těžko 55%, ale je to sranda :)

 

5 thoughts on “Død snø | Mrtvý sníh (2009)

  1. Ta scéna s tím střevem je geniální. :D A jinak celkem dobrej film.. NS zombíci, to snad ještě nenapadlo ani amíky.. :D

     
  2. hey je to uplne brutalni film a solidne sem se u nej nasmal ale je blbost aby parta doktoru pozabijelo tolik profi vojaku este kor nemrtvich :D

     

Okomentovat