Nejděsivější horory? Nejlepší horory?

Snad bude výstižnější nejlepší horory… Výběr mých 5 oblíbených, časem třeba přibudou další.

Když se to vezme kolem a kolem, mnoho filmů, které si označení horor opravdu zaslouží, jsem neviděla. „Horory“ typu Texaský masakr motorovou pilou či 3:15 zemřeš jsou dost k smíchu. Pod pojem horor se toho dá schovat spousta, krom již zmíněných trapných braků, které nevyděsí ani desetileté dítě, se jako horor dá považovat film duchařský (třeba Šestý smysl či Ti druzí), klasika podle knížek (třeba Noční můra v Elm Street či Osvícení), ale také pohádky (Ukradené Vánoce či Čarodějův učeň) a konec konců i drama, jako je třeba Spalovač mrtvol. Já osobně za dobrý horor považuju ten, který navodí tíživou atmosféru, člověk neví, co má čekat dál, lekačky nejsou okaté a opravdu vyděsí a hodně filmu pomůže zajímavý konec.

Eden Lake

Co do děsivosti a atmosféry vítězí jednoznačně Eden Lake. Viděla jsem ho dvakrát a mám dojem, že ho jen tak vidět snad ani nechci. Česky stupidně přeložené jako Jezero smrti se odehrává u jezera Eden Lake, kam jede mladý pár hledat odpočinek. V úvodu se toho moc neděje, divák je důkladně seznamován s oběma hlavními postavami tak, aby mu co nejvíce přirostly k srdci. Jestli normálně fandím v hororech či „hororech“ záporákům, tady to prostě nešlo. Romantický začátek se rychle zvrtne v boj o život. Záporáci tentokrát nejsou příšery, duchové, upíři, dokonce ani chlap s motorovkou, ale děti. Přesněji řečeno puberťáci, které k dalšímu brutálnímu chování vyprovokuje jen chabá záminka. Film je tak realistický, že mi z něj opravdu nejen při sledování, ale ještě pár hodin po skončení běhal mráz po zádech. Možná je to i tím, že o podobných spratcích se přecejen píše v novinách častěji než o tom, že někomu v obýváku vylezla z televize Samara. Zaručeně si po skončení mnozí položí otázku, zda se to náhodou už někde nestalo? Přemýšlet se nad tím dá taky dlouho, snad i díky výbornému konci.

Šestý smysl

Psychologa Malcolm Crowe se před sebevraždou pokusí zabít jeden z jeho bývalých pacientů. Malcolm se od čím dál většího odcizení, které roste mezí ním a jeho manželkou, snaží dostat prací a tak se setkává novému pacientovi. Osmiletý chlapec jménem Cole Sear vídá mrtvé lidi, u nichž je jasně patrné, jakým způsobem zemřeli. Film s překvapivě mrazivým závěrem má jednu jedinou nevýhodu – nelze se na něj podívat víckrát, už to není ono.

Kruh

Po zhlédnutí jisté videopásky, obsahující velice zvláštní obrázky, vám zazvoní telefon a vy se dozvíte, že vám zbývá 7 dnů života. Reportérka Rachel Kellerová tomu samozřejmě nevěří, ale i jí se do ruky dostane ono video a i jí někdo po telefonu oznámí, že za 7 dnů zemře. Má tedy týden na to, aby rozluštila, co za tím vězí a zachránila život sobě i další případným divákům této kazety. Atmosféra je výborná, Samara lezoucí z televize je klasika :)

Ti druzí

Je krátce po válce a Grace žije se svými dvěma dětmi na Jersey, kde čeká na manžela, až se vrátí z fronty. Děti trpí alergií na sluneční světlo, takže je celý rozlehlý dům zahalen do přítmí, všude jsou zatažené závěsy, aby se dovnitř nedostaly sluneční paprsky. Na toto sídlo přichází zahradník a dvě služebné, kteří mají za úkol se o dům starat, protože bývalé služebnictvo ze dne na den zmizelo. V domě se ale děje něco divného. Nejen děti, ale i Grace a služebnictvo vídají další osoby, které se po domě potloukají, rozhrnují závěsy a děsí je.

Příjemná hororová atmosféra. Film nelze přirovnat asi k žádnému jinému hororu, jistá podobnost je tu jedině se Šestým smyslem. Temný dům a záhadné věci, které se v něm dějí vyvolají v divákovi strach, i když tu neprotečou ani dvě kapky krve (Grace se v jedné scéně píchne do prstu, takže kapka by se našla). Mimoto závěr je překvapivý a skvěle se v něm vysvětlí všechny otázky, které v průběhu vyvstanou.

Osvícení

Vysoce hodnocené Osvícení dle námětu S. Kinga se mi sice líbilo, ale myslím, že by to šlo natočit i lépe. Příběh se vesměs držel své knižní předlohy. Zdlouhavý úvod se ve filmové podobě nekonal, Jack se během času opravdu postupně měnil. Působivé pak byly zejména scény, kdy malý Dany jezdí na šlapadle po hotelu. Chyběly mi ale má oblíbená zvířátka vystříhaná z keřů, místo nich se ve filmu objevuje bludiště (pravda, o mnoho lepší než to v HP – Ohnivý pohár).

Je to slušný horor, ale kniha je bezesporu lepší a dokáže navodit tíživější atmosféru. Pokud však upřednostňujete pohyblivé obrázky před písmenky, doporučení hodný horor to je.

 

163 thoughts on “Nejděsivější horory? Nejlepší horory?

  1. Přítel je milovník hororů,takže asi nějaký z nich stáhnu :D

    Mě se dost líbí Pokoj 1408… A před nedávnem jsem viděla Stáhni mě do pekla-to je takovej ten klasickej horor s nadpřirozenýma silama,ovšem s velice nečekaným koncem… 
    Prý je dobrý i Paranormal Activity,ale to jsem ještě neviděla…

     
    1. pokoj 1408 je ta nejvetsi kravina kterou jsem kdy videla dobrý je tam asi jenom to jak ta jeho manzelka pak slysi tu nahravku ale jinak je to napsosta blbost :D

       
      1. S tím musím souhlasit… na lekání úžasné, šla jsem si pro pití a když jsem přišla a zrovna se ve 2 Parker vrhnul po Joshovi v nemocnici, vše jsem vylila a vyplivla, rozbila skleničku :D U obou, ale hlavně u prvního dílu se mi líbí celkově děj. Za mě určitě horory skvělé

         
    1. paranormal aktivity je průmerny ale že by to bylo neco extra mozna tak az ta trojka mozna i dvojka ale jednicka je o nicem :)

       
  2. Jo, Texaské masakry jsou docela srandovní :)) Ale SAW je podle mého názoru ještě větší trapárna, ze které se už stal seriál (vzhledem k tomu, že už je asi 7 dílů…)
    Já mám nejraději Temné lesy. To je docela realistický film, který se opravdu povedl. A navíc je norský :D (dokonce ho teď budou na ČT2 3.11. ve 23:10 dávat)…

     
  3. Saw má dobrou myšlenku, ale k označení horor bych se přiklonila stěží u prvního dílu, zbytek je sranda (někdy o žaludek, ale pořád sranda).

    Temné lesy neznám, stáhnu :)

     
  4. Přiznám se, že z tvého výběru jsem viděla jenom Kruh, ale z jeho atmosféry mi běhá mráz po zádech vždycky (ale jenom u 1. dílu, ten 2. je neskutečná hovadina). Nepotrpím si na moc velké krváky a nevím přesně jesli ty filmy můžu označit jako horory :), ale nedávno na mě dost zapůsobily Proroctví a Z pekla. A nakonec si neodpustím zmínit milovanou Burtonovskou klasiku Ospalá díra. :D

     
  5. Markéta: já krváky taky moc nemusím :) Ospalá díra mi příjde jako pohádka, ikdyž ji mám ráda :D

     
  6. Veroniko, abych pravdu řekla, horor patří k mým nejoblíbenějším žánrům, hlavně však v knižní podobě. Mám skoro všechny Kingovy horory, včetně povídkových knížek, které u nás vyšly. Ovšem zfilmovaný se mi nijak zvlášť nelíbil ani jeden. Z filmů, které jsi tu uvedla, jsem viděla poslední čtyři, každý je jiný a líbily se mi všechny, až na „Osvícení“, protože znám předlohu. Hanka

     
  7. Eden Lake mě velice zaujal, podívám se, jak bude příležitost! Spalovače jsem viděla, ale zas tak hororový mi nepřipadne, to spíš jako drama. Ti druzí zbožňuju, to je snad mlj nejoblíbenější horor, strašně se mi totiž zalíbila ta myšlenka. Kruh je klasika, Samara mě doteď fascinuje.

     
  8. Já abych pravdu řekla, tak horory moc nemusím. Myslím tím ve filmové podobě. Pokud se jedná o knihy, tak v té podobě je přímo žeru. :) Asi to bude tím, že v knížce se nestane, že by vás něco náhle vyděsilo, že byste se lekli (což opravdu na hororech nemám ráda a zvláštní je, že ještě víc se leknu, pokud už vím, v jaké části filmu ta scéna bude :-P). Co ale nesnáším snad ještě víc jsou krváky, tedy filmy, kde se jedná o různou destruki lidských těl s potoky krve, to se mi opravdu nelíbí a nemám to ráda. Na druhou stranu, co mě vždycky zaujme, jsou takovéty, řekněme „psychologické“ věci. Myslím tím ty filmy, které vás nutí přemýšlet a na konci se dočkáte hodně nečekaného rozuzlení. Je zajímavé, že právě můj nejoblíbenější horor je zrovna film Ti Druzí. Šestý smysl mám taky moc ráda a Kruh jakbysmet. Nevybavím si teď žádný další film, který bych doporučila (nebo spíše vybavím, ale nevzpomenu si na název), ale zato spoustu jiných, které se mi nelíbily, a to byly třeba filmy jako Blair Witch, Fakulta (to byla snad i komedie?), Texaský masakr a mnoho dalších.

     
  9. Eden Lake jsem viděla jednou a stačilo mi to :D Je to tak moc realistické, že to už snad vážně nechci vidět :D
    Šestý smysl taky patří k mým oblíbeným, ačkoliv vážně patří k filmům, na které se dá podívat jen jednou za dlouhý čas, jinak ztrácí kouzlo.
    Kruh – přiznám se, že z nějakého důvodu mám hrůzu z hubenejch holčiček s dlouhými černými vlasy přehozenými přes obličej, takže přestože jsem ten film viděla už Xkrát, vždycky mám semtam husí kůži. Jo a před pár lety jsem raději z pokoje vyexpedovala televizi, prostě jsem si nemohla pomoct.. :/
    Ti druzí nemaj chybu, další co mám v oblibě :) Ačkoliv mi Nicole není moc sympatická, musím uznat, že roli zahrála skvěle..
    Poslední dva filmy jsem zatím neviděla, musím napravit :D

     
    1. S Kruhem souhlasím.. viděla jsem to když mi bylo asi 8, můj první horor.. a od té doby neexistuje na chatě chodit vg blízkosti studny která je na zahradě. Také mám v pokoji televizi a občas se sama od sebe zapla.. Když se tak stalo v noci, byl z toho můj záchvat. Když při tom filmu zazvoní telefon, mám chut ho vyhodit oknem :D
      Ale takovýhle typ záchvatu jsem měla i když jsem prvně viděla Paranormal activity

       
  10. Hm.. Fajne Taky si myslím že saw je na nic ale poslemě jsou Hory mají oči ♥ Je to proste Best.

     
  11. Jezero smrti je fakt úžasný film. Ten konec je naprosto šokující a napsala jsi to přesně- je to hrozně sugestivní, zažere se ti to pod kůži. Ti druzí jsou taky super, zvlášť kvůli tomu konci, který je úplně naopak, než by člověk čekal a to mám ráda :-)

     
  12. Vecsinu jsem videla a dobry vyber. Kdo ma rad pomstu ve filmech, doporucuji Plyvu na tvuj hrob a Posledni dum nalevo. Bomba filmy, aspon podle mne.

     
  13. věčí píčovinu než jezero smrti jsem neviděla vždy jsem se na to koukala s kámoškami jen když žádnej jinej horor po ruce nebyl a to jsme to vždy dokoukaly do púlky max. jsme viděli třičtvrtě filmu pak už nás to nebavilo ani jednu a vúbec, příšernej horor nuda málo lekání a krvavých scen nikdy jsem neviděla trapnější horor, a to že jsem jich viděla miliony, to snad i ten kruh kterej jsem viděla tisíckrát a už je starej je lepší

     
    1. Tak nám řekni, jaký horory se ti zdáli krvavější a lepší než Jezero Smrti? Mě ten film velice zaujal a i krvavých scén tam nebylo zrovna málo…

       
  14. sara: já bych zas řekla, že v Jezeru smrti je krve poměrně dost, ale to byste to musely dokoukat až do konce, ale což, osobní názor :)

     
  15. Děkuji za výčet hororů, máme podobný vkus, takže určitě si stáhnu ještě Eden Lake a film Ti druzí. Tyhle jsem neviděla. Jinak doporučuji ještě Sirotčinec..viděla jsem ho před pár dny a zanechalo to ve mě dojem.
    V komentářích jmenovaná Paranormal Activity mě neskutečně nudila. Hlavně ty denní scény. Noční infra bylo docela obstojné. 

     
  16. KayTee: Sirotčinec jsem viděla, ale zas tak moc mě nezaujal, obzvlášť ten konec se mi zdál divný.

     
  17. A taky jsou dobrý Mučedníci – stojí za shlédnutí ..komu se líbilo Paranormal activity,mrkněte na Paranormal entity,Paranormal activity 2 je nic moc..prej je i dobrý Prokletí domu Winchestrů,ale na to se teprv chystam

     
  18. Moc fajn horor je REC a i když mám stáhlý REC 2, nejsem schopná se na to podívat až do konce. Možná nějaký človíček tady mezi vámi bude odvážnější než já a podívá se na to celé v noci :)

     
  19. ani jeden z uvedených filmů není zrovna děsiví pokud se chcete opravdu bát nebo alespon se pořádne vylekat doporučuji Grave Encounters nebo nejakej díl z vymítače dábla 

     
  20. Mne pri prvnim shlednuti ohromila temnota…dobrej napad…mooc peknej konec a silent hill…i kdyz ten konec do ted nepobiram. Horor je krasna vec, ale videla jsem jich tolik, a bohuzel skoro vsechny spatny, ze uz to neni zrovna muj oblibeny zanr, pouze na doporuceni, protoze tech horsich je bohuzel fakt hodne.

     
    1. misa: spíš bych řekla, že dobrý hororů je zatraceně málo a 90% minimálně je špatných, takže taky poslední dobou koukám jen na ty doporučené :)

       
  21. Ahoj muj kamarad mi vypravjel o jednom filmu ve kterem zena bydli sama v byte a asi dva roky ji tam sleduje jeji domovnik ktery se maskuje tim ze se pokresli a splyne s pozadim(se zdi).Tak jsem se chtela zeptat zda nekdo nezna nazev tohoto filmu.

     
  22. Já mám horory moc rád ale nesmí to být pouhá drastická vražda, raději něco nadpřirozenýho. Jednou jsem se uvelebil u televize, když dávali horor Oživlé zlo (pozor, dvojka je komedie), připravil jsem si svačinku a řeknu vám, že jsem si ji nevychutnal. Je to o mladých lidech, kteří jsou na pronajaté samotě v lese, najdou tam zvukový záznam nějaké sumerské knihy a pouštějí si to pro legraci …

     
  23. SAW je dobrej dobre promyslenej zaujme je zajimvej i drsnej.. ostatni horory jsou takove prazdne nekdy pohadkove a bez urcite logiky..

     
  24. tohle sou ty nejtrapnejší horory ktery sem kdy vyděl až tam šoupneš Martirs tak ti to uznam

     
  25. Ahoj oblíbenci hororů, já je velmi zbožňuji všechny jsem z téhle ukázky duchařin viděla a líbí se mi kruh a šestý smysl.

     
  26. Ahoj oblíbenci hororů, já je velmi zbožňuji všechny jsem z téhle ukázky duchařin viděla a líbí se mi kruh a šestý smysl.
    Teť hledám nějakou duchařinu, protože krváky moc nemusím,
    mohli by jste mi doporučit dobrej horor bez masakru, kdokoliv?

     
  27. Ten první sem neviděla, zbytek přesně výběr podle mého gusta :)
    Taky mám nejradši duchařiny, ale v poslední době jich moc dobrých nevyšlo, ale těšim se na Ženu v černém, jsem fakt zvědavá co z toho vzejde.
    Z těch starých je parádní The Innocents (Neviňátka) – charakterem je to podobné The Others – nejsou tam extrémní lekačky a krev, ale má to parádní atmosféru.
    Jinak chuťovka je seriál American Horror Story – je to takový mišmaš hororových klišé, ale parádní!
    Pro náročnější Janghwa,Hongryeon (v Americe to vyšlo jako Tale of two sisters a udělali na to remake Nezvaná – tak není uplně špatný) – ale je to víc do thrilleru a fakt na palici (přiznám se, že sem si musela nějaké info dočíst, abych si to srovnala v hlavě :D)

     
  28. Ahoj,kdo ma rad filmove horory o nadprirozenu,duchach,demonech aj…tak doporucuji-Insidious,pribeh vypravi o jedne rodine kde chlapec nevedomky zdedil po svem otci zvlastni schopnost ktera se nazyva astralni projekce(v originale AJ) a -Pripad cislo 39. 

     
  29. Z jmenovaných hororů jsem viděla Kruh 2. Byl to můj první horor a viděla jsem ho v 8 letech po „donucení“ mého milovaného tatínka :D přiznam se vám že bobky jsem měla ještě před dvouma rokama když mi bylo 11 let. Opravdu 3 roky mi Samara nedala pokoj. Téměř každý den se mi zdálo, že mi v pokoji leze z televize. Jednou o přesáhlo meze. Zdálo se mi že mě honí někde v lese. Už jsem nemohla dál utíkat a ona mě chytla za nohu a škrábla mě. Naštěstí mě probudila mamka a když jsem se ráno podívala na nohu, byl tam škrábanec až do krve, který jsem večer neměla. Přísaham že se mi tohle stalo. Možná, že jsem si to udělala sama ze spaní, s náměsíčností mám taky pár zkušeností.

     
  30. Téměř všechny zmíněné horory jsem viděl, nejvíce ne mne zapůsobil Kruh, ale japonské verze. Saw, texaský masakr a podobné Béčkové horory odsuzuji. Doporučiji i klasiku, jako Ptáci nebo noční můru v Elm Street. :))

     
  31. Tak já vás taky všeci zdravím .. dle mého názoru je nejlepší horor Martyrs (Mučedníci). Je opravdu plný emocí a strachu .. obdivuji ty herce, jak to dokázali takhle zhrát. Vřele dporučuji. Stojí za shlédnutí..)) Ale dobrý je taky Pach krve  Sirotčinec. A jak jste se tu bavili o Sawu .. podle mého zározu, kdyby tam byli ty 3 první díly, tak to ano .. takovej „krvavej horor“, který má hlavu i patu .. ale potom, když vyšel Saw 6 .. opravdu už je to moc přeplácaný .. a Jeptišku také chválím..!! :)) Ale stejnak .. je to jen věc názoru..))

     
  32. mě teda Silent Hil jako horor nepřijde, to samí Nezvratnej osud, to je spíš nechutný než horor

     
  33. Ahoj,zdravim vas a doporucuji horor „Zubni vila“.Je to uz par let dozadu co jsem ho prvne videla,.Horrory vyhradne sledovat vecer a mit dobre pohodly a prijemnou atmosferu.STRACHU ZDAR!!!!!!!!!!!!!!!!!

     
  34. Ahojky, pokud chcete tip na dobré horory, tak doporučuju Mother´s day, Primal, Insidious, Funny games USA, Hrůza v Connecticutu, Baby blues, Prokletí domu slunečnic 1, Slunovrat, Penny se bojí, Orphan, Ctihodný občan, Nakažení smrtí, I saw the devil, Alyce…tohle podle mě stojí za slédnutí.

     
    1. zdar hororáři:D Leysi máme úplně stejný vkus…Jinak kdo napsal,že sawky jsou kraviny tak je velký hlupák..je to to nejlepší co může být..ALe kadý má jiný názor no…

       
    2. Ahoj Leyssi
      Děkuji za tipy. Konečně někdo, kdo nehaní ostatním jejich oblíbené horory, ale napíše prostě co by se mohlo líbit. Pro každého je ten TOP prostě jiný. Já mám ráda mysteriozní, psycho i krváky. Nemám ráda scifi, ale i tak se jim nebráním. Budu ráda za další tipy.
      Děkuji. Jdu stahovat :-)

       
  35. Nejlepší horor jaký jsem teď za posledních pár let viděla je Symptom Pandorum skoro nikdo ho nezná ale vážně doporučuju. Je to sci-fi horor ve vesmírné lodi ale fakt good doporučuju…

     
  36. he smrticí spojení je docela dobry je mi 11 dobrej je i pach krve kruh nebo stahni mě do pekla

     
  37. Nejvíc se mi líbil Kruh-můj nejoblíbenější horor.Naopak nechápu co lidem přijde tak extra děsivého na Paranormal activity, podle mě to není nic než jednoduchá, nezajímavá ptákovina.Ale samozřejmě respektuji všechny ostatní názory.

     
  38. koukněte na dáma v černem fakt jsem se bála a to už jse jich viděla těch hororů a kruh no to je bez diskuze ten je fakt dobrý a taky mě dostli ti druzí do poslední chvíle jsem nevěděla o co jde a pak fakt supr konec ,ale dáma v černém zkuste novinka hraje tam Daniel Ret … alias Harry Potter

     
  39. Eden lake- TO JE NEJVETSI PICOVINA ZE VSECH FILMU, NECHAPU JAK TODLE HODNOTI JAKO DOBREJ FILM,LIDI NAUCTE SE HODNOTIT FILMY. SKODA CASU STAHOVANI A DIVANI SE NA FILM TO NENI HOROR BOYE…. DETI…

     
  40. ahoj jak koukám každej má svý názory a je opravdu spoustu druhů hororů.Mám ráda pořádné krváky,ale taky u čeho se můžu i trochu bát.sW SOUHLASÍM,ALE STAČILY BY ŘI DÍLY,CO SE MI DÁLE LÍBÍ SILENT HIL,HOSTEL1,2,3,NEVIDITELNÉ ZLO,PACH KRVE,HORY MAJÍ OČI,JEEPERS CREEPERS 1,2 AČEKÁM NEBO SE TĚŠÍM AŽ VYJDE TŘETÍ DÍL.CELKEM UJDE BOOGIMEN,PÁD DO TMY,2001 MANIAKŮ,METRO…TOTO JE PÁR FILMEČKŮ KTERÉ PATŘÍ MEZI MÉ OBLÍBENÉ KTERÉ MŮŽU SLEDOVAT POŘÁD,ALE CO BYCH MOHLA DOPORUČIT JETŠĚ JE DOBRÝ KAZATEL,DŮM VOSKOVÝCH FIGURÝN,LOD DUCHŮ,ZRCADLA A DALŠÍ KAŽDÝ MÁ PROSTĚ SVŮJ STYL A NÁZORY HESKOU SLEDOVANOST:)

     
  41. JEŠTĚ MUSÍM POUPRAVIT TROCHU CHYB.MĚLO TAM BÝT,ŽE S FILMEM SAW SOUHLASÍM,ALE KLIDNĚ BY STAČILI TŘI DÍLY

     
  42. pár hororů

    -pád do tmy,azyl,clona,cold pray,čtvrtý druh,d’ábel,hrůza v conecticutu,katakomby,krvavý valentýn,madhouse,merví mezi námi,nenarození,nepřemožitelné zlo,nezvaná,Orphan,sirotčinec,podivní,poslední vymítání,prokletý,případ číslo 39,rec,slunovrat,temné patro,d’ábel v těle,ti druzí,tunel smrti,uvnitř,zlověstné ticho,cabin in the woods, zrcadla

    stačí ? :)

     
  43. No co se mi z toho jen líbí je Kruh a šestý smysl :) Jinak filmy které se mi líbí jsou: Pach krve 1-4,Hory mají oči,Sirotek,Nenarození,Pád do tmy,Mučedníci,Americká kletba,Silent Hill,Insidious,Sirotčinec :)

     
  44. Ti druzí není vůbec horor jediné co jsem se vyděsila bylo když jsem čekala lekačku a kámoška otevřela dveře! :D

     
  45. prijemne jsou wolf creek, sillent hill, from beyond, blair witch, dawn of dead, the descent, orfanato a dead pit.

     
  46. Mě zase zaujal Pád do tmy, ale tam šlo spíš o šoky, než o nějaký horor. Saw mám ráda, ale hororem bych ho nenazvala, spíš takovým tim psycho, které ve vás vyvolá bolest. Ti druzí-to mi příjde dost slabí..Ani to není horor. Orphan není vůbec horor, spíš něco jako drama. Hory mají oči jsou super, mám ráda, všechny horory v jeskyních nebo horách, protože je jasný že v nich budou zombíci :3. 

     
  47. Ahoj.Zná někdo název filmu jenž se odehrává v místnosti kde je několik lidí co chodí v kole okolo židlí a nakoho židle nevýde musí odejít a jak opustí místnost je mu useknuta hlava

     
  48. Scarlet Burankova: Nejspis mas mylnou predstavu co je horor, neni jen zombie, je vic subzanru jako splatter, ghoster, psycho, slasher aj. Horor je film co ma cil vyvolat strach u divaka. Jinak The Descent=Pad do tmy, pouzivam orig.nazvy protoze tema ceskyma to vetsinou zku*vi. Dal muzu doporucit Borderland (Za hranici strachu) a velmi atmosfericky psychohoror Chasing Sleep (Otevrene oci).

     
    1. grave ecoutres jestli si neviděl tak se těš.. nejlepší horor nic lepšího sem eště neviděla a to sem viděla uplně všecko o čem se tu píše

       
  49. zdravím fandy hororů:-). dobrej horor je Mama (i když ten konec-spíš směšnej).Co mě dostalo-Sinister-parádní. No a teď jsem dokoukala Dark Skies(Temné nebe)-celkem zajímavý. Poraďte něco dalšího-ale ne krváky,prosím.Dík 

     
  50. vejš už jsem nějaký uváděl, ale zkus taky Case 39 (Případ č.39) nebo Vlčí bouda (český psychohoror 1986)

     
  51. Eden Lake jsi vystihla úplně přesně. Dívali jsme se ženou na to poté co to vyšlo na DVD, v sobotu odpoledne,já u toho ještě pracoval na PC, ale když to skončilo, 5 minut jsme seděli jak zařezaní s otevřenýma hubama, ticho jak v hrobě a potom manželka prohlásila: „Takový film už nikdy nenos domů“ I když od malička sleduji a čtu horory (společně se scifi můj nejoblíbenější žánr), viděl jsem „snad vše co vyšlo“ u nás i v zahraničí, na tento film jsem se ještě neodvážil podruhé podívat.

     
  52. Eden Lake nebyl nic extra až na závěr já ty zvraty ve filmech mám moc rád zejména u horrorů.

     
  53. Ahoj, co se týče Jezera smrti tak je to naprosto suprovej horor, přesně jsi to vystihla, je to strašně realistické a tak to nahání strach, pár je do sebe zamilovaný a tak když ten její přítel zemře tak mi to bylo „líto“. Upřímně mě například konec zklamal, čekala jsem „normální“ konec, ale skončilo to takhle, na druhou stranu by mě to ani nenapadlo a bylo to veliké překvapení.
    Ti druzí jsem viděla velmi dávno, moc jsem se nebála, ale bylo to velice dobře vymyšlené a psychologické, konec mě velmi zaskočil.
    Šestý smysl není film pro mě, nebavil mně.
    Naopak Kruh je neskutečně výborně vymyšlený film! Miluji ho, Samara je moje oblíbená hororová postava, tento film byl můj první horor, jednička je podle mne mnohem lepší než dvojka. Pamatuji si jak jsem v jedenácti letech chodila na karnevaly právě za Samaru… :-)
    Co se týče mých oblíbených hororů tak je to například SAW, ten naprosto miluji ačkoli tu byl zmiňován jako méně oblíbený, jde opravdu o to ho pochopit takže jestliže se na něj dívá 11ti letá slečna a vidí pouze jeden ze sedmi dílů, chápu, že se jí asi líbit nebude ačkoli nepochopí pointu, já naprosto miluji sedmičku, je v ní dokonalé vysvětlení, opravdu promyšlený film. Také miluji noc s nabroušenou břitvou která má zvlaštní konec, pach krve 1,2,3,4,5 … nejvíce mám ráda 4..,grave encounters, prostě horory všech žánrů, ale nejvíce miluji slashery a psychologické filmy… jsem zaujatá na filmy v psychologických léčebnách, nevím proč… momentálně stahují OSVÍCENÍ … ale chtěla bych se zeptat na Srbský film, viděl jste ho někdo, co na něj říkáte, je to opravdu brutální film, zanechal ve mě dlouho velmi špatný pocit….

     
  54. k paranormal activity, já jsem se nikdy moc na horory nekoukala, pak jsem se koukla na tohle, podle me je to nejlepší horor, jeste jsem nevidela horor u kterýho bych se fakt bála, to se mi stalo pouze u paranormal activity, je to podle me fakt horor jako horor, protože jsou tam sceny u kterych jsem se bala ohlednout kolem sebe aby se mi taky neco nestalo… ale je to jenom muj názor, komu se to nelibilo tomu se to nelíbilo, podle me je to nejlepší horor (ale třeba dvojka a čtyřka nic moc).. :)ale jinam prej lesní duch je dobrej, ale ten novej ne z roku 19 neco.. :)

     
  55. Určitě doporučuju: kruh, nenávist, oko, clona, zmeškaný hovor, propad do temnot, mama…

     
  56. Eden Lake? Nechápu co na něm každý vidí. Daleko lepší s podobným dějem je teda Wolf Creek, zrovna včera to dávali, údajně inspirovaný skutečností. Nemůžu si pomoct, ale psychopatický nechutný buran coby sériový vrah nažene víc strachu než banda náctiletých smažek.

     
  57. Zdravím všechny hororofily! Kruh je vynikající, zvlášť když spíte v obýváku s obrovskou televizí v 11 večer u známých na vsi, kteří mají za domem studnu. :D Děkuji za všechny možné tipy. Mama (kromě konce) a The Conjuring (panenka na začátku byla boží) jsou skvělé. Kdypak konečně někdo natočí horor o maniakovi/duchu/démonovi na dnešních sociálních sítích? Holt, každý se bojí něčeho jiného. Ty plakáty jsou dost často bohužel na hororech to nejlepší, viz. Zmeškaný hovor, Temné nebe atd…

     
  58. Paranormal activity fraška největší, no já se musel smát! Dá se to vnímat jako chvílemi komediální ale celkově nudná reality show. Zrdcadla měli parádní podklad na čem stavět, ale vznikl z toho jen podprůměrný horor a forma zvítězila nad obsahem, nic moc.

     
  59. Hej vy asi neznáte japonský horory!
    Například Ringu (originál),americký Kruh je jen slabý odvar!
    Anebo japonský Zmeškaný hovor!

     
  60. výborný patologický horor je Carcass – Necroticism : Descanting the insalubrious (1991)

     
  61. Z těch co tam máš by se dali vybrat Kruh a Osvícení. Ale že by Eden Lake mělo nejděsivější atmosféru, tak to mě upřímně rozesmálo. Jsou daleko daleko děsivější filmy, např. vlna španělských ponurých thrillerů a hororů (Schovaná tvář (+Kolumbie), Oči Jůlie, Neurčitý obyvatel, Sirotčinec, Tichý dům (Uruguay), Nepřekonatelné zlo (+GB), Sirotčinec, Za hranicí strachu (USA+Mexico) a spousta dalších).

     
  62. takže „top 6 nejděsivějších hororů“ ? A nebude to náhodou- 6 hororů, které jsem zatím viděla? :D

     
  63. Já vim:D Podle českých názvů se to ale těžko hledá, proto je lepší napsat je v originále, ale na CSFD jsou o nich informace. La cara oculta, Los ojos de Julia, El habitante incierto, La casa muda, Frágiles, Borderland a taky Ils (Nevinné bestie) Francie+Rumunsko

     
  64. Silent Hill je super a na Eden Lake jsme s kámošem koukali nedávno a musím uznat, že za celou noc (cca sedm hororů) byl tenhle fakt nejděsivější v tom smyslu, že už od začátku jsme si říkali, že je to nějaká psychologická kravina. Celou dobu jsme měli nutkání to vypnout.
    Jinak supr horory jsou i: Sinister, Zlověstné ticho, chata v horách, pád do tmy, Kletba z temnot, klíč, nedívej se nahoru, Oni přicházejí, 11-11-11, Očista, Clona, a mnoho dalších .. ;)

     
  65. Me osobne se libili a zkuste se juknout:
    Neviditelne zlo,
    Pach krve,
    Metro,
    Bazen,
    Oko,
    Noc s nabrousenou britvou,
    Kruta rasa,…

     
  66. Zdarec, viděl jsem stovky hororů a miliony thrillerů a cca před dvěma lety jsem viděl thriller / horůrek (tušim japonskej, nebo tak něco) o chlápkovi s elitním výcvikem, kterému magor znásilní a zabije těhotnou ženu (nevím přesně, ale myslím že jezdil školním autobusem).
    Ten elitní chlapík se mu mstí tím způsobem, že ho zbije, očipuje a nechá ho jít, aby si ho zase našel a znova, znova ho mlátil. Nakonec chlápek zjistí, že je očipován a kočka se mění v myš :))) . Díky

     
  67. Určite najlepší horor , ktorý som v poslednom čase pozrel bol V/H/S 2, ale aj Paranormal entity . fakt husté

     
  68. ahoj nevíte někdo jak se jmenuje horor kde takovej člověk chová lidi ve stájích pro koně a různě s nimi obchoduje a je to od tvůrců SAW

     
    1. ahoj,prosi vas,videl nekdo psycho horor jak bezdak prijede do mestecka kde jsou uplne brutalni lidi ….pak je tam, vsechny vyvrazdi brokovnici, faaakt huustej film..malokdo vydrzi koukat az dokonce..stahoval to kamos pry z ulozto ale smazal ho..nekdy v roce 2010

       
  69. videl nekdo púsycho triller kdy bezdomovec prijede do mestecka kde jsou sami vrazi brutaalni..nakonec chodi s brokovnici a vrazdi je ale malokdo na to dokaze koukat..super,,koukala jsem s otevrenou hubou..nemuzu to sehnat..kaqmos to stahnul z ulozto v r.2010….fakt nejlepsi magor film

     
  70. Mě osobně nadchla v poslední době nová vlna fantaskně-realistických hororů. Za nejlepší uvedu Monstrum (http://www.csfd.cz/film/232884-monstrum/galerie/?type=1) a Gweomul (http://www.csfd.cz/film/223205-mutant/) či Mlha (podle S.Kunga)(http://www.csfd.cz/film/227789-mlha/galerie/?type=1). Skvělé zpracování a přechod od běžného života běžných lidí se spoustou chyb a problémů v životě, k boji o přežití odvaze a nějaké té příšeře. – Toto prolnutí sci-fi a realismu mě perfektně děsí.

     
  71. Mně osobně se líbí novější zpracování Lesního ducha (rok 2013). Insidious (oba díly) jsem viděl rovněž, taky doporučuji. Pak bych ještě dodal: Očista; Očista – Anarchie; Sinister; Texaský masakr motorovou pilou (2003 – U tohoto hororu si nejsem jist, ale mně osobně se líbí, je to jen otázka vkusu, který mohu mít odlišný od ostatních. Ze všech zpracování Texaského masakru se mi nejvíce líbí tento, naopak Texas Chainsaw 3D z roku 2013 je nejslabší z celé série); You’re Next; Oculus; Vlkodlak; Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic; Hrůzná minulost; Dům na konci ulice; V zajetí démonů, …
    Naopak za největší shit požaduji všechny 3 díly Hostelu.

     
    1. poslední dodatek:
      Filmy Texaský masakr … nepatří ke kvalitním filmům, spíše k průměrným, jak již naznačila autorka tohoto webu, ale je to jen otázka vkusu.

       
  72. Zlověstné ticho je dobrý horor. A taky Čas pravdy, v orig.názvu When The Bough Breaks (Když se větev ulomí) i když je to spíš thriller, tak je to docela děsivý.

     
  73. A viděl tady někdo horor „Sirotek“ ? mě to přišlo zatím nejhorší ale to jsem toho movć neviděla. Ale i „Pach krve“ je v některých částech taky strašidelný. Prosím nehejtujte mě komentama typu: „Ty seš blbá“ tad.

     
  74. Miluju horory. Je mi 10 let. A nej horor co jsem viděla je ANABELLE.
    Málem jsem se u toho posrala !!!!
    Je to hodně děsivý.
    A Saw mám taky ráda. Ale chudáci ti lidi.

     
    1. Proč? Vždyť je dobrej. Já mám oblíbené From Beyond, Chasing Sleep, Saint Ange, Silent Hill, Vlčí bouda, Event Horizon, Black Death………..dobré jsou taky The Strangers, El Orfanato, Ils, La Casa Muda, Communion. Všechno sem napsal v originálním názvu, protože ty český překlady jsou někdy víc než debilní.

       
  75. Mě se celkem líbila Nenávist. A Sirotek je fakt masakr.Taky případ číslo 39 stojí za podívání.

     
  76. Zdravím pokud by hledáte dobrý horor při kterém vám bude běhat mráz po zádech doporučil bych Insidious 1, 2, 3 a potom ještě Grave Encounters tyto horory jsou podle mě topka :D

     

Okomentovat