Ti druzí (2001)

Ti druzí (2001)Je krátce po válce a Grace žije se svými dvěma dětmi v Jersey, kde čeká na manžela, až se vrátí z fronty. Děti trpí alergií na sluneční světlo, takže je celý rozlehlý dům zahalen do přítmí, všude jsou zatažené závěsy, aby se dovnitř nedostaly sluneční paprsky. Na toto sídlo přichází zahradník a dvě služebné, kteří mají za úkol se o dům starat, protože bývalé služebnictvo ze dne na den zmizelo. V domě se ale děje něco divného. Nejen děti, ale i Grace a služebnictvo vídají další osoby, které se po domě potloukají, rozhrnují závěsy a děsí je.

Příjemná hororová atmosféra. Film nelze přirovnat asi k žádnému jinému hororu, jistá podobnost je tu jedině se Šestým smyslem. Temný dům a záhadné věci, které se v něm dějí vyvolají v divákovi strach, i když tu neprotečou ani dvě kapky krve (Grace se v jedné scéně píchne do prstu, takže kapka by se našla). Mimoto závěr je překvapivý a skvěle se v něm vysvětlí všechny otázky, které v průběhu vyvstanou.

Pokud se rádi bojíte, mohu jedině doporučit :)

Ti druzí (2001) Ti druzí (2001) Ti druzí (2001)

 

5 thoughts on “Ti druzí (2001)

  1. Ten film mám taky ráda. Když jsem ho viděla poprvý, ten konec mě naprosto dostal, myslím, že je to geniálně vymyšleno ;)

     
  2. Skvělý film, je překvapivé právě to, že i když tam netečou žádné hektolitry krve jako i jiných „hororech“, člověk se i přesto bojí. Ten konec filmu dodá ještě více originality a geniality :)

     

Okomentovat