Zima u Kozojed

zima u Kozojed

Kdybych měla začít jako obvykle, popíšu vám, kde se Kozojedy nacházejí a tak dále, myslím ale, že vás bude spíše zajímat, jak vypadá taková zima u Kozojed, takže to vezmu z opačného konce. :)


My máme zimu upřímně rádi. Tu bílou, kdy se čerstvý prašan drží na větvích stromů a krajina vypadá jako pocukrovaná, tu, kdy nám sníh křupe pod nohama, mrznou nám tváře a těšíme se, až se celí prokřehlí vrátíme domů a ohřejeme se u kamen a u hrnku s kafem, čajem nebo horkou čokoládou. Letos u nás už párkrát sněžilo. Bydlíme v placatém Polabí sice jen krátce, ale ze všech našich zkušeností (tedy i z výletování a tak) vím, že to tu s tím sněhem není kdovíjaké. Tady mě prostě příjemně překvapí, když nasněží dříve než v lednu či únoru.

Zima u Kozojed

A když už sněží i v Českém Brodě a okolí, je to jasný ukazatel toho, že jižněji mezi kolínskou a kutnohorskou cestou bude sněhu výrazně více, a právě proto jsme vyrazili na krátkou odpolední procházku do Kozojed. My si užívali výše popsané, děti po nás metaly jednu sněhovou kouli za druhou a domů jsme se vraceli nadmíru spokojení.

A ještě na závěr pár informací k těm Kozojedům. Jedná se o obec v okrese Praha-východ, nacházejí se asi 3 km západně od Kostelce nad Černými Lesy (konkrétně zde). My se toulali na jejich severním konci u zelené a červené turistické trasy. Obě dvě vedou směrem ke zřícenině hradu Šember a dále pak různými směry až k Českému Brodu.


Máte rádi zimu?
Líbí se vám zasněžená krajina?

 

6 thoughts on “Zima u Kozojed

    1. Už to taje, ale snad nasněží znovu. :)
      Do Brna se chystáme o víkendu (na severní okraj přespat v lese), tak jsem zvědavá, jak moc krušná noc nás tam čeká. :)

       
    1. Také mám ráda, když nasněží. A doufám, že až se pojedeme příště podívat na daleký jih Čech, že tam také nějaký sníh bude. :)

       
  1. Já miluji fotky se sněhem. A ty tvé se hodně povedly.
    Také těším na to, až nějaký napadne, abych mohla fotit krajinu zase v jiném hávu, než obvykle.

     

Okomentovat