Nudné (?) Polabí – pole kdesi u Chrášťan

Říkám si, zda je to nudné Polabí opravdu nudné? Jako milovník hor či přinejmenším značně zvlněné krajiny jsem ho tak vždycky vnímala. Nu, a pak jsme se do něj přestěhovali, do té nejplacatější krajiny v okolí.


Není tu ošklivo, jen to není místo, kam by člověk přijel a s otevřenou pusou zůstal hledět na scenérii okolo. Na druhou stranu bydlíme v oblasti, ve které se psaly dějiny. Hemží se to tu památníky na bitvy, tvrzemi i bývalými hradišti. Jediné, co tu opravdu často postrádám, je les v dochůzkové vzdálenosti. Na okraj toho nejbližšího to máme 7 km po silnici, a to prostě na odpolední procházku bez auta fakt není.

Na podzim je ale hezky všude a i to jinak nudné placaté Polabí je to toho důkazem. Fotky jsou pořízené nedaleko Chrášťan, které se nacházejí přibližně 7 km východně od Českého Brodu a zhruba 30 km východně od Prahy, konkrétně zde.

Nejlepší je podvečer

Na jaře jsme v těchto místech narazili na krásné jetelové pole (článek chystám), teď jsme si prohlédli lány polí v měkkém podvečerním světle. V tuto denní dobu vypadá krajina úplně jinak než třeba v poledne a také je to naše nejoblíbenější část dne na výlety. Většinou nám to vyjde tak, že za toho nejlepšího světla vidíme tu nejzajímavější část trasy (a pak se k autu vracíme po tmě :)). 

You may also like