Beskydy | Údolí Velkého Lipového potoka

Morávka - Údolí Velkého Lipového potoka

Údolí Velkého Lipového potoka představuje až ke studánce U Šuláků velmi nenáročnou cestu s množstvím krásných výhledů na blízké beskydské kopce. Vyrazit můžete ideálně z Morávky, konkrétně z parkoviště u autobusové zastávky Morávka, Lipové.

Našlapáno: 6,5 km
Stoupání: přibližně 150 m
Náročnost: velmi mírná
Okruh: ne – tam a zpět
Trasa: zde

Pozn.: My jsme vyrazili od ubytování  A&B Bungalovy, kam jsme přijeli na návštěvu za příbuznými. Pokud vyrazíte od výše zmíněné autobusové zastávky, celková trasa bude o 1 km delší.

Zelená turistická značka Asfaltová cesta podél Velkého Lipového potoka se táhne do velmi mírného kopce (ze začátku si stoupání ani nevšimnete) a míjí místní chatky i větší hospodářké usedlosti. Posledním stavením je chata u studánky U Šuláků, kde se natáčel svého času oblíbený seriál Přátelé zeleného údolí. Zde jsme se otočili a zamířili stejnou cestou zpět. Pokud vás však láká delší a náročnější túra, pokračujte dál po zelené do kopce, dojdete pod Ropičku. Odtud můžete pokračovat mnoha směry – na Kotař a Prašivou, na Křivý a Godulu nebo třeba na Velký Lipový a Ropici. Možností se nabízí opravdu hodně. :)

Údolí Velkého Lipového potoka patří mezi ta méně frekventovaná místa, což ocení především asociálové jako my. ;) Procházka tudy je velmi příjemná i přes asfaltový povrch (na který často nadávám) a trasu po svých bez problémů zvládnou i malé děti.

 

Okomentovat