Orlické hory | Šerlišský Mlýn, Vrchmezí, Číhalka

Počasí jsme si ani nemohli přát lepší. Sluníčko svítilo, většinu trasy člověk mohl jít i tričku. O tom, že je něco s letošní zimou v nepořádku, svědčí jen to, že to původně měl být výlet na běžkách…

Našlapáno: cca 16 km
Stoupání: cca 550 m
Náročnost: střední
Okruh: ne
Trasa: zde

Zelena turistická značka Deštné v Orlických horách je osvědčeným výchozím bodem. Tentokrát jsme od autobusu vyrazili po zelené na vyhlídku Nad Národním domem. Po prvním půlkilometru přišlo výraznější stoupání, které se díky nevhodně zvolené obuvi a namrzlé cestě stalo poměrně náročným. Nakonec jsem se na vyhlídku jakýmsi záhadným způsobem doškrábala :)

Orlické hory v zimě

Orlické hory v zimě

Modrá turistická značka Pokračování po modré lesem přineslo jen krátký úsek do kopce ze začátku, následovalo klesání a rovina až k Šerlišskému Mlýnu.

Orlické hory v zimě

Modrá turistická značka Červená turistická značkaPo modré dál jsme stoupali k rozcestí Pod Polomským kopcem, kde jsme navázali na červenou hřebenovku. Zastavili jsme se až u vyhlídky na Polomském kopci.

Orlické hory v zimě

Červená turistická značka Dále po červené na Vrchmezí – nejvyšší bod tohoto výletu.

Orlické hory v zimě

Zelena turistická značka Pokračovali jsme po polské zelené trase k (asi bezejmenné) vyhlídce, kde se nám naskytl pohled mimo jiné i na Stolové hory. Cesta dolů byla zajímavější než by se mi líbilo. Půlku jsem ji proklouzala a částečně i propadala :)

Orlické hory v zimě

Orlické hory v zimě

Orlické hory v zimě

Žlutá turistická značka Po silnici jsme ušli další kus po polském území a po cca kilometru a půl uhnuli vlevo do lesa. Cestou jsme potkali velmi příjemnou ledovou skluzavku a přes sjezdovku se téměř dokutáleli k chatě Číhalka. Nakonec nás čekala už jen tří a půl kilometrová cesta do Olešnice po žluté.

 

4 thoughts on “Orlické hory | Šerlišský Mlýn, Vrchmezí, Číhalka

  1. S nevhodnou obuví mám taky svoje zkušenosti. ;-)
    Moc se mi líbí tvoje výlety a fotografie, Veroniko. Sama už si na podobné výšlapy netroufám a stejně nemůžu kvůli nemocné mamce. Musíme se zatím omezit na krátké výjezdy.
    Záběry krajiny jsou nádherné a pohled do lesa poprášeného sněhem a prosvíceného sluncem je okouzlující.

     
  2. Moc krásně naplánovaný výlet a teda z těch fotek mě až mrazí jaké to jsou krásné panorama:) My už máme taky na léto naplánované výšlapy, kdy jedeme na týdenní pobyt se slevou přes http://www.topsleva.cz/pobyty/orlicke-hory do Orlických hor, takže doufám, že se mi podaří podobné fotky:)

     

Okomentovat