Orlické hory | Anenský vrch, Komáří vrch

Vydali jsme na rozhlednu na Anenském vrchu v Orlických horách, a když už jsme se vydali na Anenský vrch, šli jsme se podívat i na blízký Komáří vrch. Poprvé jsme se na tento vrchol v Orlických horách podívat v roce 2015. Od té doby jsem se k tomuto reportu nedostala, takže jej publikuji s mírným zpožděním. ;)

Našlapáno: cca 13 km
Stoupání: cca 440 m
Náročnost: mírná
Okruh: z velké části
Trasa: zde

modrá turistická značka Auto jsme nechali poblíž autobusové zastávky Perla a vyrazili do kopce po modré. Hned se nám naskytl krásný výhled, který sliboval na podvečer pěknou podívanou. Modrá vede až k rozcestníku pod samotným Anenským vrchem.

Červená turistická značka Po červené jsme pokračovali na vrchol. Na Anenském vrchu se nachází rozhledna Anna a dále dva objekty těžkého opevnění – bunkry Arnošt a Anna. Z rozhledny i ze střechy jednoho z bunkrů se nabízí pěkné výhledy.

Červená turistická značka Vrátili jsme se na rozcestí s modrou, ale pokračovali jsme po červené po hřebeni Orlických hor směrem na Mezivrší. I při této cestě potkáte několik objektů československého opevnění.

My jsme však mířili za konkrétními bunkry, které se nacházejí kousek mimo značenou cestu, konkrétně se jedná o tři objekty schované v lesní porostu na Komářím vrchu. Ke všem vede vyšlapaná pěšinka. 

Červená turistická značka zelená turistická značka Z Komářího vrchu jsme se vrátili zpět na rozcestník u silnice protínající Orlické hory. Odtud vede zelená trasa zpět do Říček, kam jsme dorazili tak akorát v podvečer. Nedalo nám to, znovu jsme vystoupali kousek nahoru po červené, kudy jsme cestu začínali, a kochali se krásný výhledem v měkkém večerním světle.

Nu a toto není jediný pozapomenutý výlet do Orlických hor, takže brzy se tu objeví i další článek s fotkami z Anenského vrchu. :)


Znáte rozhlednu na Anenském vrchu?

Navštívili jste opevnění na Komářím vrchu?

 

Okomentovat