Šumava | Jezerní slať a vyhlídka u Huťské hory

Jezerní slať

Vzpomněla jsem si na pár výletů, které jsme absolvovali v rámci naší dovolené na Šumavě před třemi lety a které tady chybí. V tomto článku spojím rovnou dvě místa, která se nachází nedaleko od sebe, jedná se o Jezerní slať a vyhlídku u Huťské hory.

Jezerní slať se nachází na půli cesty mezi Horskou Kvildou a Kvildou, konkrétně zde. Dá se u ní zaparkovat. O 200 metrů dál už se můžete kochat pohledem na rozvodnicové vrchovištní rašeliniště z vyhlídkové věže. Do středu slati vede navíc povalový chodník, takže si místní porost můžete prohlédnout i zblízka. Okolo chodníku si můžete prohlédnout typické zakrslé dřeviny s popisky. Zajímavé je si také uvědomit, že v některých oblastech světa ani vyšší porosty nerostou.

A druhým krátkým tipem je výhled severně od Horské Kvildy, kde se nachází Huťská hora. Na její vrchol jsme se kvůli panujícímu vedru ten den nevydali, kochali jsme se však krásným výhledem přímo od silnice (místo na zaparkování se našlo, takže to nebylo jen za auta ;)), přibližně zde. Naskytl se nám pohled na Šumavské lesy a hradbu hor v pozadí. Na Huťskou horu se doufám jednou vrátíme a užijeme si ten výhled za lepších podmínek, např. v podvečer na podzim.

 

8 thoughts on “Šumava | Jezerní slať a vyhlídka u Huťské hory

  1. Moc pěkné :). Neznám to tam, ale podle tvých fotek to tam musí být krásné :). Mám taková místa ráda. Jedno podobné je i u nás v Krušných horách a je to Božídarské rašeliniště s naučnou stezkou :). Letos jsem se tam nedostala, ale příští rok se tam určitě zase podívám :).

     
    1. Díky :) My ty Krušné hory pořád úspěšně míjíme, už s tím musíme konečně něco udělat. Díky za tip :)

       
    1. Ano, Šumava je krásná :) A ráda bych se tam někdy konečně dostala na ten nejbarevnější podzim či ukázkovou zimu :)

       

Okomentovat