Karetky se 6 dírkami poprvé

6dírkové karetky

Víte, co je to výzva? Slíbit něco, u čeho následně zjistíte, že se to dělá metodou, kterou jste do té chvíle nezkoušeli. Poloviční úspěch ale už nastal. Karetky se 6 dírkami vyrobeny, 2 kilometry vlněné příze navlečeny, vzor pochopen. Teď už jen stihnout do měsíce utkat cca 5-7 metrů pásu a je vyhráno. Naše batole samozřejmě pomáhá.
Tak mi držte palce! ;)

 

6 thoughts on “Karetky se 6 dírkami poprvé

  1. Obdivuji! Kdysi jsem karetky dělala, ale pouze jednoduché, a kolikrát mi vyšel úplně jiný vzor, než jsem zamýšlela. To bylo v době, kdy jsem ještě jezdila na larpy, kde to začal být docela „hit“. Najednou je začali dělat skoro všichni a já, jako milovník ručních prací, zkrátka nemohla odolat.

     
    1. Mně taky ještě nedávno vyšel často jiný vzor, než jsem chtěla ;) To je všeobecně dané tím, že k volně dostupným vzorům už jejich autor neuvede základní postavení karetek, které může být různé. Ale co by člověk chtěl, jsem ráda za to, že někdo ty vzory vůbec zveřejňuje :D
      Mnoho karetkujících lidí neznám, ačkoli na každé historické akci se najde nejeden člověk, který to umí. Těší mě, že se lidová řemesla takhle uchovávají, je to fajn :)

       

Okomentovat