Rozhledna Heřmanice

rozhledna Heřmanice

Rozhledna Heřmanice patří mezi ty novější rozhledny v Libereckém kraji. Na Liberecku najdeme mnoho krásných starých rozhleden (např. kamenný Bramberk nebo ocelovou Slovanku), tato nás však zaujala na první pohled. Vyrazili jsme na ni v rámci naší dovolené v Jizerkách a ten den jsme navštívili např. vodopády na Černé Desné.

Dřevěná rozhledna v Heřmanicích u Frýdlantu byla postavena v roce 2012 a vznikla na základě projektu tří mladých architektů z Technické univerzity v Liberci. Měří 25 metrů, disponuje dvěma schodišti o 99 a 90 schodech a nabídla nám výhled na Jizerské hory, Lužické hory a blízké okolí.Zaparkovat se dá na parkovišti vzdáleném cca 150 m (zde). Pěšky se sem můžete vydat (částečně) po modré z Heřmanic nebo Dětřichovic. Rozhledna je volně přístupná po celý rok.

Vyrazit na ni můžete bez obav i s dětmi (my si tam vyšlápli s 15měsíčním batoletem ;)). Musím říci, že rozhledna není pěkná jen na fotkách a nadchla nás i ve skutečnosti. Tato konstrukce se opravdu povedla a bylo radost ji fotit. 

V obci Heřmanice se nachází i několik dřevěných soch. Jedna stojí přímo u rozhledny, další kousek od ní – podle blesku tipuji Peruna. :)


Je vám známa rozhledna Heřmanice?

 

4 thoughts on “Rozhledna Heřmanice

Okomentovat