Rozhledna Vysoký vrch

Rozhledna Vysoký vrch

Nevysoká (8m) rozhledna Vysoký vrch z roku 2007 stojí na stejnojmenné vrchu u Malých Kyšic. Nevede sem žádná turistická trasa, pouze zpevněné lesní cesty. I přesto je však poměrně známá a na západ slunce jsme se tam nedostavili jediní. Ba dokonce jsme ani nebyli jediní, kdo na vrchu přespával. :)

Auto se dá nechat tam, kde je na níže odkazované mapě začátek a konec trasy, případně můžete vyrazit z Malých Kyšic či z dalších, vzdálenějších obcí.

Našlapáno: 3 km
Stoupání: cca 50 m
Náročnost: žádná
Okruh: ne (tam a zpět)
Trasa: zde

Cestu jsme zvolili od nedaleké modré turistické značky po lesnické cestě. Na samotný vrchol Vysokého vrchu, který se tyčí cca 30 metrů nad okolním terénem, jsme se drápali velmi ostrým svahem po kamenech a mezi borůvkami. S krosnou je to výborný zážitek. ;)

Vyhlídková plošina se nachází ve výšce 5 metrů a nabízí téměř kruhový výhled na Rakovnicko, Křivoklátsko, Hřebeny + Brdy a České středohoří.

My jsme následující den pokračovali dál a narazili např. na tento zajímavý mokřad.


Je vám známa rozhledna Vysoký vrch?

Sledovali jste někdy z rozhledny západ či východ slunce?

Strávili jste někdy noc u rozhledny či přímo na rozhledně?

My vícekrát, velmi zajímavé to bylo např. v Malých Karpatech na Vapenné (Slovensko, nedaleko Bratislavy).

 

5 thoughts on “Rozhledna Vysoký vrch

  1. Nádherné snímky, všechny! Nejvíc se mi líbí ten první se stíny a taky ty se sluníčkem.
    Rozhledna je sice nízká, jenže se na ni leze po žebříku, nic pro mě, to bych nezvládla. :(

     
    1. Děkuji.
      Obávám se, že daleko náročnější je vůbec se k té rozhledně vydrápat, než na ni potom vylézt. Je na opravdu zajímavém místě…

       
  2. Na Vysoký vrch jsme se taky vydali, ale rozhlednu jsem nezdolala ….bála jsem se, že sice vylezu nahoru, ale dolů už by to pro mne byl problém. Takže jsem koukala jen asi z poloviny, ale i tak jsem byla nadšená z těch kamenů okolo

     
    1. Je pravda, že výstup/sestup u této rozhledny může být pro někoho třeba se závratěmi docela adrenalinový. Docela mi stačilo, když jsem na ni ráno lezla znovu, rozespalá :)

       

Okomentovat