Zřícenina hradu Kašperk

Kašperk

Na Kašperku jsme se stavili cestou z dovolené na Šumavě v létě 2015. Důvodem, proč se sem tento report zatím nedostal, je to, že mi z něj bylo vedro ještě několik měsíců poté… Hlavně jsem si ale říkala, jestli má cenu psát report, když jsme viděli hrad jen zvenku. Nakonec jsem se rozhodla, že ano, protože mohu minimálně doporučit vyhlídku (zřícenina Pustý hrádek), z niž se dá hrad Kašperk krásně nafotit.

Našlapáno: cca 4 km
Stoupání: cca 110 m
Náročnost: střední (enormní vedro)
Okruh: prakticky ano
Trasa: zde

Auto jsme nechali poblíž autobusové zastávky Kašperské Hory, Žlíbek. Zmíněnou vyhlídku – zříceninu Pustý hrádek, který najdete na žluté turistické značce cestou právě ze Žlíbku. Hrad jsme si prohlédli pouze zvenčí a koukli jsme ještě na nádvoří. Tam jsem si vzpomněla, že jsem hrad už jednou navštívila, a to v roce 2005 – tedy přesně o 10 let dříve. :) Nicméně okolnosti nás přimněly se rovnou otočit a jít zpět, protože slunce ten den pražilo s nebývalou silou a my toho měli po týdnu veder na horách plné zuby. Až se tam jednou podíváme znovu, bude povídání o hradu obsáhlejší. :) 


Také vám někdy vedro překazilo zážitek z výletu?

Znáte Pustý hrádek a vyhlídku na Kašperk?

 

2 thoughts on “Zřícenina hradu Kašperk

  1. A my byli letos nadšení, že Šumava je místo, kam lze před tím hnusným vedrem utéct. Aspoň na Nové Hůrce to platilo.
    Kašperk je moc hezký, byli jsme tam, ale už dávno…

     
  2. Zajímavé, přitom bych řekla, že léto 2018 tomu létu 2015 zdatně konkurovalo jak v suchu, tak v teplotách. Je ale zase fakt, že my trpíme už při 25°C a nesnesitelné vedro je nám už při 28°C. Na té Šumavě tehdy bylo určitě přes 30°C…

     

Okomentovat