České středohoří | Lipská hora

Lipská hora je výrazný vrch v Českém středohoří vysoký 689 m. n. m. Vystoupali jsme na něj od Lhoty. Část trasy vede po červené směrem na Milešovku, poté se cestička na vrchol od turistické odděluje a člověka čeká většina stoupání. Kupodivu jsme nahoře byli dřív, než jsme čekali, a říkali si, že ten výhled si za tu ne-námahu nezasloužíme. :)

Celkem našlapáno: cca 3 km
Celkové stoupání: cca 200 m
Náročnost: menší, než se čekalo
Okruh: tam a zpět
Trasa: zde

Vrchol tvoří obnažený znělec a Lipská hora tak nabízí výhled do širokého okolí. Na horní fotce jsou zleva vidět kopce Boreč, Sutomský vrch, Jezerka, Košťálov a vpravo v dáli Hazmburk. Na první fotce zleva se navíc tyčí ještě Kletečná (vpravo). Na prostřední se nachází Dlouhý vrch a Hrádek, v dáli je opět k vidění Hazmburk.

Lipská hora Lipská hora Lipská hora

Další výlety v této oblasti hledejte pod štítkem Ústecký kraj nebo České středohoří

 

5 thoughts on “České středohoří | Lipská hora

  1. České středohoří je nádherný kout naší země. Líbí se mi kopečky a členitá pole. Krajina je velice malebná a fotogenická. Od nás je to na jednodenní výlet dost daleko, ale v létě by se to dalo zvládnout celkem v pohodě.
    Fotky máš skvělé, Veroniko.

     
    1. Je pravda, že i pro nás to na jednodenní výlet není ideální, ale zase tam jezdíme trávit celé víkendy od pátečního večera :)
      A děkuji.

       
    1. Díky, mě ani ne, lepší než aby se tam rozprostírala velkoměsta nebo nějaké zbytečné sklady ;)

       

Okomentovat