Nejděsivější horory? Nejlepší horory? (3)

Od vydání předchozího článku by se už mělo nahromadit dost použitelných hororů, pravdou však zůstává, že jich zase tolik nebylo. Tak si dáme alespoň dva.

Sinister

odkud: USA
ze kdy: 2012
délka: 110
verdikt: 85%
Hlavní postavou je inspiraci marně hledající spisovatel Ellison. Pro svůj další detektivní příběh se rozhodl přestěhovat do nového domu, kde byla před nedávnou dobou vyvražděna celá rodina. NA půdě nachází pásky, které tuto a také jiné vraždy dokumentují. V domě začíná strašit a jemu nezbyde nic jiného, než se sebrat a odjet pryč.
 
 
Netuší však, že na to už je pozdě.
 
Tento film samozřejmě vede pan Bubák a soundtrack. Jako black metalista vypadající démon požírající dětské duše a k tomu hrající můj oblíbený ambientní projekt Aghast, to je prostě paráda :)

Pád do tmy

odkud: VB
ze kdy: 2005
délka: 99
verdikt: 75%
Parta kamarádek se vydá prozkoumat zatím neprobádaný jeskynní systém. Uvnitř se však uvězní zřícený průchod. Nezbývá jim tedy nic jiného, než najít další východ. Při procházení narazí na krvelačné humanoidní bytosti, čímž začíná zběsilý boj o život.
 
 
 
Atmosféra je poměrně slušná a příšerky vypadají jako hromada nenažraných glumů.

Další co stojí za zhlédnutí je ještě Mrtvá hlídka odehrávající se na Světové války. Docela zajímavé jsou obě verze Dámy v černém a také Kletba z temnot.

 

5 thoughts on “Nejděsivější horory? Nejlepší horory? (3)

  1. Pád do tmy mi odporučil kamarát musím povedať že na horory moc nie som. Bol som milo prekvapený. Film ma slušnú atmosférou, zaujímavé prostredia ale najviac ma ohromila zvuková stránka filmu ktorá mi spôsobila zimomriavky.

    Možno je to len náhoda ale zdá sa mi že filmom sa inšpirovala skupina Equilibrium vo videoklipe (Der Ewige Sieg)

     
  2. Poslední dobou mi horory začínají vadit, i když, pokud je dobře natočen, tak ho i ráda zkouknu. Mám dojem, že jsem viděla Sinister, u Dámy v černém jsem ale usnula, asi jsem se špatně soustředila… .-)

     
  3. A opravdu – některé příběhy s Arsènem Lupinem se dočkaly skutečného zfilmování, avšak nikdy si jeho postavu, pokud je mi známo, Belmondo nezahrál. Poslední kritiky však odpískané filmové zpracování zloděje gentlemana proběhlo v roce 2004. Poprvé vstoupil Arsènem Lupin na plátno v roce 1932. K dalším zpracováním byl například také oblíbený televizní seriál z roku 1971.

     

Okomentovat