Beskydy | Křivý a Godula

Beskydy - Godula

Když jsme v lednu opět navštívili Beskydy, vydali jsme se na výlet na vrchy Křivý a Godula. Tentokrát jsme zvolili trasu z Řeky a výlet zakončili tradičně v Komorní Lhotce, ze které se obvykle na Godulu a na další okolní hory vydáváme.  Řeka leží přibližně 8 km jihozápadně od Třince, Komorní Lhotka pak ještě o 2 km západněji. Do obou obcí zajíždí autobus od zastávek vlaku na trase Frýdek-Místek – Český Těšín.

Vzdálenost: cca 7,5 km
Celkové stoupání: cca 400 m
Náročnost: mírná
Trasa: zde
Okruh: částečný

Stoupání do sedla Ropičky

žlutá turistická značka První 2 kilometry od autobusové zastávky Řeka, restaurace vedou pouze do kopce a člověk na nich nastoupá téměř 2/3 z celkového stoupání (zhruba 290 m). Pěkného rozhledu se vám dostane už dole v obci a cestou potkáte ještě několik vyhlídkových míst.

Takto vypadal pohled na okolní kopce z Řeky a cesta podél koryta potoka.

Během stoupání jsme skrze stromy viděli okolní kopce. V létě je výhled pravděpodobně zarostlejší.

Celá trasa vede po zpevněné cestě. Ze suchého počasí tedy ubíhá rychle, nás však po nějaké době čekal roztávající sníh. To nás trochu zdrželo. Klouzalo to a malý si to užíval, protože to byl první sníh, který tuto zimu viděl. :)  Zhruba po 1,5 km se nabízí asi nejhezčí výhled v této části – směrem dolů na Řeku.

Hřebenovka na Godulu kolem Křivého

Zelená turistická značka Od rozcestníku Pod Ropičkou – sedlo vede okolo vrcholu Křivého až na Godulu typická hřebenovka – žádné prudké klesání a ani stoupání.

žlutá turistická značka Opravdu krásný výhled se nabízí kousek před chatou Ondráš, a to na obě strany – na Dobratice a Nošovice a na Třinecko. Slunce mi tu dopřálo chvíli krásného světla nejen na focení, ale i na kochání se. :) 

Z Goduly dolů

žlutá turistická značka Cestou dolů do Komorní Lhotky se slunce chystalo k západu. V těchto místech se zase nabízí krásný výhled směrem na Ondřejník. Z Goduly dolů vede cesta už jen z kopce a ubíhá opravdu rychle.


Těžko by mě v lednu napadlo, za jakých okolností budu psát report z tohoto výletu. Touto dobou jsme plánovali další týden v Beskydech, který se ze zjevných důvodů odkládá na neurčito. :/

Také se tak strašně moc těšíte na výlety a túry?

 

9 thoughts on “Beskydy | Křivý a Godula

  1. My 1 x za 3 roky chodíme z Komorní Lhotky na Godulu, kolem Tolerančního památníku. A nahoře hezký rozhled a pak zajdeme ke Skautskému památníku a fičíme zpátky,
    Je tam moc hezky, jako všude v naší zemi. Zdraví Iwka

     
  2. Jé, na Godule jsem byla asi před měsícem, těsně před karanténou, přítelova rodina kousíček odtamtud bydlí :)

     
    1. Já tam zase jezdím s malým za mámou/babičkou. Na Godulu normálně lezeme několikrát do roka. :)

       
      1. Jo, přítel tam taky leze kdykoli může, i s lanem a vybavením :) Ale jak odtamtud sama nejsem, tak se mi podařilo se tam teď podívat poprvé :)

         
        1. Jasně. Já jsem v dětství bydlela nedaleko a trávili jsme tam pak každou rodinnou dovolenou, teď tam zase jezdíme párkrát do roka, takže máme prošlapáno snad ze všech směrů. :)

           

Okomentovat