Český les | Kamenec u myslivny

Český les - Kamenec u myslivny

Kamenec u myslivny je nenápadný vršek v Českém lese, na němž najdete pár menších skalek. Nachází se asi 8 km západně od Mariánských Lázní a vyrazit sem můžete od obce Krásné nebo od rybníka u Tachovské Huti. Dále se pak dá pokračovat až na hraniční vršky Čupřina a Dyleň, kam se vydáme třeba příště.

  • Vzdálenost: cca 5 km
  • Stoupání: 50 m
  • Okruh: ne – tam a zpět
  • Náročnost: žádná
  • Typ cesty: zpevněná
  • Vstup: volný
  • Parkování: u lesa u obce Krásné

Pokračování naší výpravy na nejsevernější bod České republiky, a sice do Českého středohoří a na Mostecko na chvíli odložím a pustím se do série článků z naší výpravy na bod nejzápadnější. Venku teď panuje ten nejkrásnější podzim, takže si vzpomínku na letní dobrodružství s notnou dávkou nostalgična nechám na zadumaný listopad a raději se podělím o to, jak to venku vypadá teď.

Neplánovaná cesta na úplný západ

Když jsme vyrazili na západ, měli jsme jen hrubou představu o tom, co přesně chceme všechno dělat. V plánu bylo nějaké to stromolezení a sloupolezení, to jo, ale jestli začneme na Rokycansku a skončíme u Mariánských Lázní nebo vymyslíme něco úplně jiného, to jsme řešili až za jízdy. Dobytí západního pólu ČR také nepatřilo mezi cíle, bez nichž bychom se neobešli, ale cestou jsme se k němu začali dost přiklánět. My jsme totiž na tomhle konci republiky prostě a jednoduše ještě nebyli, a to už spolu nějakou dobu cestujeme. :)

A tak se stalo, že jsme na Rokycansku ani nezastavili, projeli jsme Plzeň a Planou a mířili dál až k místu kdesi na Chebsku, kde jsme přenocovali. Ve tmě jsme z okolní krajiny neměli samozřejmě nic, takže jsme hned ráno zamířili na nejbližší zajímavé místo, abychom se tu trochu porozhlédli.

Mechové skalky a kontrast s náklaďákem

A tak jsme se dostali ke Kamenci u myslivny. Spali jsme v lese o kus dál a ráno zamířili sem. Nedaleko vrcholu se nachází množství menších skalek porostlých mechem. Cestou jsme narazili ještě na delší dobu opuštěnou avii a také nasbírali spoustu materiálu na podzimní tvoření. :)


Hurá na nejzápadnější místo ČR

V rámci tohoto roadtripu jsme mj. navštívili a viděli následující:


A co vy, znáte Kamenec u myslivny nebo nejbližší okolí?

 

1 thought on “Český les | Kamenec u myslivny

Okomentovat