Chebský viadukt

Chebský viadukt

Chebský viadukt patří mezi největší stavby svého druhu u nás. My se u něj zastavili na sklonku jednoho říjnového nedělního dne a jedná se tak o poslední zastávku během naší cesty na nejzápadnější místo ČR.

Viadukt se tyčí nad Ohří a nachází se v severozápadní části Chebu. Pochází z druhé poloviny 19. století, měří 378 metrů, tvoří jej dvanáct oblouků na pilířích a dále po každé straně najdeme ještě tři menší oblouky. Původní kamenná stavba utrpěla během války značné škody a při rekonstrukci v roce 1946 byl použit beton.

K viaduktu se můžete dostat z více stran. My zvolili bezejmennou uličku kolmou k Tršnické ulici vedoucí do Hradiště. U místní chatové osady, resp. u popelnic se tu dá i zaparkovat.

Na toto místo nás dovedla, jak jinak, sloupolezecká keška věnovaná právě viaduktu. Místo to jinak moc pěkné není, poblíž samotného mostu se válí hromada odpadků a fakt jsme si museli dávat pozor, kam šlapeme. Na druhou stranu jsme ale s malým o kousek dál, kde to už tak poseté odpadem nebylo, nasbírali hromadu kaštanů na vyrábění. :)

A samozřejmě jsme si nemohli nevzpomenout na jiný známý český viadukt, a sice ten v Kryštofově údolí, který jsme navštívili před pěti lety.

Hurá na nejzápadnější místo ČR

V rámci tohoto roadtripu jsme mj. navštívili a viděli následující:


Znáte Chebský viadukt?

Z které strany jste ho viděli?

 

Okomentovat