Javoří hory | Ruprechtický Špičák

Ruprechtický Špičák

Na nejvyšší vrchol Javořích hor – Ruprechtický Špičák jsem se těšila už kolik let. Poprvé jsme na něj vyrazili před 8,5 roky, tehdy s mizerným foťákem, takže je jasné, že jsem se nemohla zbavit vize, jak tam znovu vylezu a ten výhled si nafotím pořádně.

Našlapáno: cca 5 km
Stoupání: cca 380 m
Náročnost: mírná/střední
Okruh: ne – tam a zpět
Trasa: zde

Pamatovala jsem si pěkný výšlap a pamatovala jsem si ho správně. Auto jsme nechali na konci obce Ruprechtice a vydali se po žluté. Až k rozcestníku, kde trasa uhýbá z široké štěrkové cesty do lesa, se jedná pouze o mírné stoupání, poté už začíná ta prudší část. 

Náročné to bylo podobně jako minule. Tehdy jsme neměli kondičku a držet krok s pořádnými turisty, se kterými jsme tehdy vyrazili, nám dalo neuvěřitelně zabrat. Kondičku teď máme lepší (ač to žel už není jako před 3 lety), ale za to jsem na zádech nebo na ramenou nesla 11 kilo navíc. :) Syn však překvapil, velkou část toho největšího stoupán ušel po svých a poté ještě vylezl na rozhlednu. 

Z rozhledny na vrcholu se nabízí krásný kruhový výhled na Javoří hory a Broumovsko. Počasí jsme neměli ideální, takže vzdálenější cíle halil opar, je tedy jasné, že jsme tu nebyli naposledy.

O minulém výletu na Ruprechtický Špičák píšu zde.

 

2 thoughts on “Javoří hory | Ruprechtický Špičák

  1. Tuhle trasu mám stále v živé paměti.Sice mám Špičák na dohled, ale jak to bývá ta nejbližší místa jsou opomíjena. Vydal jsem se na Špičák na kole a víckrát bych takovou trasu neabsolvoval. Nejhorší byla právě ta závěrešná část, ale jinak na výhled z rozhledny vynikající.

     

Okomentovat