Travenský vodopád

Travenský vodopád

Travenský vodopád se nachází na Travenském potoce při žluté turistické značce vedoucí ze Zlatníku k přístřešku Plato, tedy nedaleko Visalají a Krásné, přibližně 25 km jihovýchodně od Frýdku-Místku.

Jedná se o poměrně malý vodopád s výškou dvou metrů. Vyrazili jsme na něj z parkoviště u ski areálu Biocel, které je v sezóně pravděpodobně zpoplatněné, ale v době naší návštěvy (červen 2020) tam nikdo nic nevybíral. Výlet jsme pojali jako krátkou odpolední procházku, příště plánujeme větší okruh i přes Visalaje a Muroňku, kudy jsme loni stoupali na Lysou horu.

Vzdálenost: necelé 3 km
Stoupání: 100 m
Náročnost: žádná
Okruh: ne, tam a zpět
Mapa: zde

Trasa po žluté vede po zpevněné cestě podél Travenského potoka do mírného kopce. Jedná se o pohodovou trasu, kterou zvládnout snad úplně všichni. :) Cestou se můžete kochat korytem, které tu sem tam překonává malé terénní nerovnosti.

Travenský vodopád se nachází v nadmořské výšce 725 m n. m. Jako takový je, jak už jsem psala, poměrně malý. Tak malý, že byste ho možná i bez povšimnutí minuli. Daleko víc mě bavil potok jako takový cestou sem. ;)

Pokud sem vyrazíte, nečekejte raději níc velkolepého (jak slibují některé zdařilé fotografie na internetu), ať nejste zklamaní. Pokud budete mít ale cestu kolem (nebo zvídavé děti, které nutně chtějí vidět nějaký vodopád), rozhodně to nebude ani ztráta času.


Znáte Travenský vodopád?

A co nějaké vodopády v okolí?

 

3 thoughts on “Travenský vodopád

  1. Mám ho poněkud z ruky, na jedno odpoledne by to asi nebylo :)
    Já mám ve svém okolí nejblíž Vaňovský, ten je krásný podle stavu vodu, taky tam občas teče pouze čůrek vody.
    No a co miluji, co zbožňuji … Mumlavské vodopády, to je můj top.

     
    1. Děkuji za tip. Na Lysou jsme se chystali na podzim, ale loňský rok tomu cestování (dále než na jednodenní výlet) moc nepřál, tak snad letos…

       

Okomentovat