Chotovický vrch (498 m n. m.)

Chotovický vrch u Nového Boru

Chotovický vrch je celkem nenápadný kopec u Nového Boru, na nějž ani nevede turistická cesta. Zda je to škoda, to je těžké říci, protože takhle sem alespoň neproudí davy. :) V každém případě tu toho ale je hodně k vidění. Výhled z vrcholu nečekejte, ale ty skály cestou, ty stojí za to.

Vzdálenost: cca 1 km
Stoupání: 90 m
Okruh: ne – tam a zpět
Náročnost: mírná
Trasa: mapa

Auto jsme nechali u vodojemu a zarostlé cesty okolo nám potvrdily, že toto místo opravdu není hojně navštěvované. Původně jsme sem mířili jen kvůli stromolezecké keši umístěné na vrcholu, nakonec jsme ale odjížděli spokojeni i s místem jako takovým. Jen ten výšlap nahoru s veškerou lezeckou výbavou byl v tom teplu náročnější, ale tahali jsme už krosny do horších míst. :) A taky škoda hluku z okolí, jinak bychom tam byli bývali i přespali.

Podobně jako další kopce v okolí tvoří Chotovický vrch čedič a rozhodně stojí za návštěvu.


Hurá na nejsevernější místo České republiky

Na závěr si tu odložím poznámku, že jsme tou dobou mířili na ten nejsevernější sever ČR, a to do Šluknovského výběžku. Chtěla bych alespoň jednou sepsat průběh nějakého našeho road tripu (nemám ten anglický výraz ráda, ale překlad typu autovýlet mu úplně neodpovídá, pod tím si představuju něco jiného) v jednotlivých článcích tak, jak skutečně probíhal. A jak je mi vlastní, rovnou to poruším, protože ještě předtím jsme se stavili v Mělníku na soutoku Vltavy a Labe, to ale na samostatný článek nedá.

Postupně jsme tedy navštívili:

Na tento třídenní výlet plynule navázala dvoudenní výprava do Českého Středohoří a na Mostecko. O tom už ale více v další sérii článků.


Znáte Chotovický vrch?
A co nějaké jiné známé a zároveň neznámé místo?

 

Okomentovat