Slavkovský les | Lazský vrch (849 m)

Lazský vrch

Lazský vrch patří mezi holé, ale zároveň i ty méně zajímavé kopce. Skrze jeho vrchol vede silnice a výhled, který by umožňovaly pastviny, leckde neumožňují vzrostlé stromy.

My se zde zastavili po návštěvě nejvyššího vrcholu Slavkovského lesa – Lesného, a to ze zcela jiného důvodu, takže nám to zase tolik nevadilo. Původně jsme měli v plánu dojít až na vedlejší vrch Kozák, kde se nacházejí nějaké bunkry a památník zaniklé obce, ale ani ne v polovině jsme to vzdali kvůli náhlému slejváku. Tak se alespoň podělím o pár fotek, které jsem pořídila cestou. :)

  • Vzdálenost: cca 1,5 km
  • Stoupání: 20 m
  • Okruh: ne – tam a zpět
  • Náročnost: žádná
  • Typ cesty: pastvina
  • Vstup: volný
  • Parkování: u silnice

Na Kozák se holt budeme muset vydat příště, ale to nevadí. Seznamovací víkend v Karlovarském kraji nám ukázal, že je tu toho hodně k vidění, takže se sem určitě brzy vrátíme.


Hurá na nejzápadnější místo ČR

V rámci tohoto roadtripu jsme mj. navštívili a viděli následující:


Navštívili jste někdy Slavkovský les? A co vrcholy Lesný a Lazský vrch?

 

7 thoughts on “Slavkovský les | Lazský vrch (849 m)

  1. Kopíruji vzkaz od Jiřinky u mne v komentářích: Dášenko, ty jsi jediná, kdo dokáže komentovat u Verunky = Veruce, prosím , napiš jí, že se mi její blog moc líbí a hodně míst z jejich výletů znám, tak bych jí ráda leccos k jejím krásným příspěvkům napsala, ale nejde mi to. I tak jí a jejímu manželovi denně v duchu děkuji za přestěhování blogu ze zrušeného blog.cz. Děkuji.

     
    1. Děkuji za přeposlání a upozornění na problém s komentáři! Jen tedy pořádně nechápu, kde ten problém je. Zkusila jsem teď povolit úplně všechno, alespoň dočasně, tak uvidíme, jestli to bude lepší. Může se ale i tak stát, že komentář skončí ve spamu. To ovšem nevadí, komentáře kontroluju hodně často, takže jakmile to zjistím, ihned ho schválím a zobrazí se tu. Může být ale matoucí, že takový komentář pro jeho autora po odeslání „zmizí“. To je ten problém nebo mám řešit ještě něco jiného?

       
    1. Je pravda, že jsme si vůbec nestěžovali, ale dle běžných měřítek to opravdu méně zajímavý kopec bude, a to zejména kvůli té silnici a absenci výhledů do kraje. :)

       

Okomentovat